8 Aralık 2012 Cumartesi

acıktım ben..:)

ACAYİP BİRŞEYDİR BU "ÇERKEZ MANTISI"
 
 
Genelde Çerkez Mantısı diye bilinen bu lezzetli yemeğin asıl adı "Haluj"dur.
Yemeyen tadını bilemez,hani bir laf vardır "Yeme de yanın da yat"aynen öyle :)
Hadi şimdi de malzemelere ve yapılışına bir bakalım,
 
Malzemeler
-
1 Tatlı kaşığı Tuz
- Yarım Kg Un
İçi İçin

-1 Adet Kuru Soğan
- 4 Adet Patates

Üzerine
-2 yemek kaşığı tereyağ
-pulbiber
Yapılışı
Plastik orta boy bir kaba yarım kg un, 1 tatlı kaşı tuz ve kulak memesi kıvamına gelene kadar alabildiğince su eklenerek yoğrulur. Yoğrulan hamur, iç harç hazırlanana kadar dinlendirilir. Ayrı bir tencerede 1 adet soğan küçük küçük doğranarak kavrulur üzerine biraz salça ve haşlanmış ezilmiş patateslerde eklenerek iyice harmanlanır. Hamurumuz 2 adet yufka kalınlığında açılarak bardak yardımı ile yuvarlak dilimler halinde kesilir. Kesilen dilimlerin içerisine alabileceği kadar iç harçtan konularak kapatılır. Kenarları sıkı sıkı kapatılan halujun kenar kısımlarına burgu şekli verilir (el yardımı ile). Daha önceden büyük boy herhangi bir tencereye 1,5 litre su konularak yüksek ocak ateşte kaynatılır. Kaynayan suyun içerisine hazırlanmış olan halujlar atılarak 5-10 dakika pişirilir. Halujların suyu süzülerek servis tabağına alınır. Kıvamı ve görünümü mantıya benzer. Orta ocak ateşte 2 yemek kaşığı tereyağı eritilip,pişmiş olan servis tabağındaki halujların üzerinde gezdirilerek dökülür. Afiyetle mideye indirilir :)
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder